Випадання волосся після ковіду: що робити?

Випадання волосся – звичайний процес, тобто його природний цикл. На день у нормі випадає 70-100 волосин. Однак варто тривожитися, якщо така кількість волосин залишається на гребінці після разового розчісування
Трихологи стверджують, що зазвичай волосся починає випадати не під час чи одразу після коронавірусу, а через 3-4 місяці після одужання. Це пояснюється просто: резерв поживних речовин в організмі вичерпався, а нові не виробляються. Спеціалісти зазначають, що порушення роботи волосяних цибулин не пов’язано з важкістю перебігу ковіду, статтю чи віком людей.
Причому, якщо активне випадання триває місяць-два, то відновлення нормального стану волосся може затягтися на пів року і довше.
На жаль, профілактики цього неприємного наслідку після перебутого коронавірусу не існує, оскільки це реактивне випадання волосся у відповідь на запалення, високу температуру чи прийом лікарських засобів. Тобто, простежується пряма залежність від реактивності (особливості реакції на подразники) волосяного фолікула кожної конкретної людини.
Читайте також: Доньки Афродіти
Існує чимало причин, пов’язаних саме із коронавірусом. Зокрема:
Джерела біотину: огірки, капуста, цвітна капуста, авокадо, банани, ягоди (полуниця, малина, журавлина).
Джерела заліза: м’ясо (індичка, яловичина, курятина, нежирна свинина, баранина, печінка); яйця; хліб з висівками; ячна, гречана, вівсяна, пшенична крупа; горіхи і насіння; ягоди і фрукти (яблука, гранат, кизил, хурма, слива); сухофрукти (курага, родзинки, чорнослив, інжир).
Споживання цих продуктів нормалізує рівень ферритину, білкового комплексу з атомами заліза, який незамінний для здоров’я волосся.
Джерела цинку: яєчний жовток, гарбузове, лляне, кунжутне насіння, вівсяні пластівці, зародки пшениці, арахіс, мигдаль, шпинат, гриби, горох, нут, коричневий рис.
Споживання цих продуктів пришвидшує регенерацію волосся і його ріст.